價格:免費
更新日期:2016-05-01
檔案大小:43M
目前版本:1.0.10
版本需求:Android 4.0 以上版本
官方網站:http://svivi.net
Email:elieh100@gmail.com
聯絡地址:隱私權政策
שיטת אות ועוד להכנה לכיתה א' מביאה בפניכם אפליקציה ייחודית בתחום שתסייע רבות באמצעים מודרניים ומתקדמים להתגבר על נושא הקריאה.
האפליקציה פותחה בהסתמך על מחקרים חשובים בתחום החינוך ומענה לצורך בנושא . הקריאה הינה המיומנות הבסיסית העיקרית הנלמדת בשנות הלימוד הראשונות של הילד בבית הספר. לרכישתה מוקדש הזמן הרב ביותר, והצלחה או כישלון בתחום זה קובעים במידה לא מעטה את עתידו הלימודי של הילד.
ממחקרים נמצא, שרמת המודעות הפונולוגית (היכולת המודעת לפרק את המילים המדוברות למרכיביהן, ולחבר אותן כרצוננו) וידע אותיות בגיל הגן ותחילת כיתה א' מהווה מדד טוב לניבוי ההצלחה ברכישת הקריאה.
סימן לתחילת התפתחות זו הוא הרגישות לחריזה. בכדי לומר אם שתי מילים מתחרזות, צריך לשים לב לצלילים ולא למשמעות. לאחר מכן למקד את תשומת הלב רק על חלק מהמילה ולא על המילה כולה. רמה קצת יותר מתקדמת של מודעות פונולוגית באה לידי ביטוי בהבחנה האם למילים יש צלילים זהים בתחילתן ובסופן. בהתפתחות נוספת של המודעות הפונולוגית מתפתחת היכולת להגות את הצליל הראשון, האמצעי והאחרון של מילה, או היכולת להבחין במספר הצלילים שבמילה. בשלב הגבוה ביותר של ההתפתחות, המודעות הפונולוגית תבוא לידי ביטוי על ידי היכולת לומר במדויק במה שונות שתי מילים זו מזו בדרך הגייתן. נמצא כי ילדים שמתחילים את לימוד הקריאה עם ידע במודעות פונולוגית, לומדים לקרוא די בקלות. ולעומתם, ילדים שמודעותם הפונולוגית אינה מפותחת בהגיעם לבית- הספר, מתקשים ברכישת מיומנויות הקריאה, שמגרה המשך ההתפתחות הפונולוגית
מודעות פונולוגית היא יכולת מורכבת המתפתחת בהדרגה. מחקרים גילו שילדים שאומנו בגן במודעות פונולוגית השיגו ציונים טובים יותר בקריאה ובהבנת הנקרא בסוף כיתה א' ובסוף כיתה ג', בהשוואה לילדים מאותה אוכלוסייה, אשר לא עברו אימון כזה. מכאן עולה כי פיתוח המודעות הפונולוגית בגן מאפשר ללומדים הצעירים לתפוש מוקדם יותר את עקרון ההפרדה והמיזוג הפונולוגי העומדים בבסיס הפיענוח בקריאה.
גם ידע אותיות חשוב מאוד כדי לייצג צלילים בתוך מילים, בפיתוח מיומנויות מוקדמות של קריאה. ברגע שילדים מבינים ומשתמשים בקשר שבין אות לצליל כדי להשמיע מילים חדשות, הם נמצאים בדרכם להפוך לקוראים עצמיים. כדי להבין איך עובד האלפבית, צריכה להיות הבנה ראשונית, שמילים בשפת הדיבור מורכבות מצלילים, שניתן להביע באמצעות אותיות האלפבית.
במהלך הלמידה נתקלים ילדים בקשיים אובייקטיבים וממחסומים המקשים עליהם. הלמידה היא תהליך כפועל יוצא של השונות הבין אישית, אין למידתו של לומד אחד זהה ללמידתו של לומד אחר.
ולכן למידה באמצעות טאבלט הינה דרך יעילה ללימוד בעבור ילדים בכלל וילדים מתקשים בפרט.
שימוש בטאבלט מעלה את המוטיבציה של הלומד וכן מייצר למידה חווייתית ומשמעותית. מאפשר לילדים מתקשים לתרגל שוב ושוב עד להשגת המטרה הרצויה.
למידה באמצעות טאבלט מאפשרת לתלמידים לעצב סביבת למידה אישית. מחקרים של מומחים בתחום החינוך בעולם מלמדים אותנו כי הדבר מסייע להפוך את הלמידה למעניינת, לרלוונטית ולזמינה בכל זמן ובכל מקום, כמו כן, מאפשרת לימוד עצמאי, כמעט ללא צורך במורה כמתווך. בעזרת הטאבלט ניכר שיפור משמעותי במוטיבציה, בעניין ובהתנהגותו של הלומד.
תודה מיוחדת לנורית הירש על האפשרות בשימוש בשיר האותיות.